Dag 1: een lange reis
Blijf op de hoogte en volg tineke
25 Augustus 2012 | Verenigde Staten, San José
We waren mooi op tijd t. h .v. Madrid, te vroeg, dus we hebben zo'n 20 min rondgecirkeld boven de stad.
Toen we eindelijk mochten landen waren we en te laat; en op het uiterste puntje van het vliegveld.
Dat werd dus rennen, metro, rennen, wachten in de rij bij de paspoortcontrole en weer rennen.
Doordat een aantal mensen dus niet op tijd was, moesten er koffers uitgeladen worden en vertrokken we ook hier te laat.
Vliegen met Iberia betekent:
- geen eigen tv schermpjes, maar akelige vechtfilms boven je hoofd;
- een bijna leeg vliegtuig zodat we lekker languit konden slapen
op de middelste rij
- matig en vooral weinig eten
- een crew van gemiddeld 50 jr, 75% mannen en sjachie vrouwen..
Kortom, geen Emirates of la Garuda!
Door t lekkere slapen goed uitgerust in San Jose aangekomen, waar de taxi al klaar stond.
T was zonnig, warm( zoiets als de laatste dagen in Nl) , groen.
Eerste indruk is een beetje een rommelig land, als Thailand.
In t hotel eerst de bagage gedropt en naar het busstation gelopen voor de tickets voor morgenochtend.
Daarna t centrum ingelopen om te pinnen en eten.
t was loeidruk van vanavond spelen de CR Ajax en Fijenoord tegen elkasr.
De mensen zijn klein en gedrongen gebouwd, bijna alle vrouwen te dik en bij voorkeur gekleed in een legging of minirok met een veel te klein/ strak shirtje er op.. lachen!
T eten was verrukkelijk; zo'n 6 euro voor een warme naaltijd en een biertje kost € 1,60, best duur dus!
Groot nadeel; pinnen lukte bij geen enkele bank; met geen enkele pas! Alleen wel met mijn visacard.
We hebben ook een Kolibri simksart gekocht; voor €16.- kunnen we 56 min. naar Nl bellen of uren en uren in CR. Dat is erg goedkoop; een minuutje met t-mobile kost masr liefst €2.25!
Zo dit is het voor vandaag, we zijn nu 22 uur wakker en hebben morgen weer een flinke trip voor de boeg.
Pura vida!
26 Augustus 2012 - 10:11
Ingrid En Marjo :
Maak maar veel foto's van die leuke dames en heren. Groetjes