Verslag van woensdag, trekking door national par
Blijf op de hoogte en volg tineke
30 Augustus 2012 | Costa Rica, San José
T onweert weer flink( tweede grote bui vandaag)dus we lopen weer risico!
gisteren
om 04.30 opgestaan voor een trekking met een gids door het Corcovadopark. Met de boot voeren we in 1,5 uur naar la Sirena, natuurlijk kwamen we onderweg weer walvissen tegen, zoo mooi!
Bij het park eerst door zee gewaad ( de boot kon niet dicht bij de kust komen omdat het laag water was) en toen eerst maar in de rivier t zoute water afgespoeld en onze rubber laarzen aangetrokken .
Helaas bleken die van mij een scheurvan zo'n 10 te hebben aan de zijkant van de voet, shit!
Daarna gingen we op pad met de gids, een tico die ons echt alles wist te vertellen. Tapir, slingerapen, brulapen, kapicijneraen, een soort wasbeer, zwarte gieren, uil, haviken, wilde korhoenders, etc etc gezien.
ik moet zeggen dat zo'n ruim 5 uur soppen, lopen, stilstaan , speuren etc super vermoeiend is!
Halverwege hadden we een pauze bij la Sirena, het bezorkerscentrum waar je primitief in tentjes kunt overnachten met nog primitievere sanitaire voorzieningen!
Je eten moet je zelf meenemen, er is alleen koud water en elektra!
na al dit gesjouw waren we rond 15.00 weer terug in Drake!
Na even gepit te hebben wilden we even naar de supermarkt voor onze dagelijkse portie cola, maar t onweer en het uitvallen van de elektra , maakte dat we wat langer in ons hutje moesten blijven!
Gelukkig wordt dit iedere dag beter schoongemaakt, zelfs alle paddestoelen zijn uit de badkamer verdwenen. Gelukkig hebben we in plaats daarvan mieren terug gekregen, wel 2 verschillende soorten!
Pura Vida, zoals jullie kunnen lezen vermaken we ons best!
Opmerkelijk: Albert riep gisteren dat hij voortaan niet meer zo primitief op vakantie wil; en dat terwijl we een huisje met badkamer met zelfs warm wTer hebben ( wanneer de elektra het doet)