reisdag 2 van San Jose naar Drakebay - Reisverslag uit San José, Costa Rica van tineke - WaarBenJij.nu reisdag 2 van San Jose naar Drakebay - Reisverslag uit San José, Costa Rica van tineke - WaarBenJij.nu

reisdag 2 van San Jose naar Drakebay

Blijf op de hoogte en volg tineke

26 Augustus 2012 | Costa Rica, San José

Gisteravond lagen we om 19.00 CR tijd in bed; nl tijd 03.00 na 23 uur waker te zijn geweest!
Geen tijd dus, maar ja je moet iets als je de volgende ochtend weer om 04.00 op moet staan!
Natuurlijk was ik om 08.00 nl tijd wakker, om middenacht dus, ach wat geinternet en wat gebeld, dan is de tijd zo om!
Om 05.00 vertrok onze bus van Trocapo en het was echt een geweldige tocht! Zo'n 2 uur boven langs een bergrug, soms boven de boomgrens, met spectaculaire uitzichten
op t land, vulkanen en 1 werkende vulkaan
Echt een comfortabele mooie tocht ( alleen superkoud in de bergen, echt afzien in een short en T-shirt) met na 1,5 uur een stop bij een kleine soda voor koffie en verse empanillas en na 4,5 uur een langere stop bij een groot wegrestaurant, ja om 09.15 zaten wij aan de warme maaltijd met gallo pinto met rijst, tomaten
koriander salade en vlees!

Onderweg verschillende landschappen gezien; dichte nevelwouden, hoge bergen, veel landbouw zoals kilometers ananasplantages van Delmonte, suikerriet, bananen, palmbomen erc etc. Aan het einde van de reis kwamen in het laagland van het zuid- westen. Dit leek super veel op Thailand, zelfde type huisjes en landschappen, mooi verzorgd en zo.
De busreis van 5,5 uur koste nog geen €10,- pp en dat in een luxe bus voorzien van arco( alle ramen kunnen open, helaas konden ze niet dicht!)
Onze eindbestemming was Palmar Norte, hier namen we de taxi om in vliegende vaart naar het 19 km verderop gelegen Sierpe vervoerd te worden ( $ 20,-) Na een lekker pauze met verse ananasshake in de boot gestapt voor een tocht van 1,5 uur naar Drakebay. Een super tocht door de mangrovebossen, ware het niet dat het na 1/2 uur begon te hozen en onze poncho's a) in te ruim lagen. en B) il hem vervolgens niet aankreeg..
Handig dus.
De regen kwam met bakken naar beneden, door de wind deed get gewoon zeer in je gezicht!
Behoorlijk doorweekt kwamen we in Drakebay aan waar de boot als een soort landingsvaartuig zo dicht mogelijk op het strand landde.
Door de zee de spillen aan wal gebracht en met Emillio, onze huisbaas de komende 5 dagen, naar de lodge gebanjerd.
Helaas is onze kamer bezet, we zitten dus ff elders in een hele grote kamer ( fijn)maar met gedeelde badkamer( niet fijn). hier kregen we weer heerlijke ananasshake en vers fruit als welkom.

Vanmiddag hebben we even t dorpjr verkend en over t strand gelopen; 2 supermarktjes en verder kleinschalige accomodaties.
Morgen een beetje lamballen en naar de duikschool en de dagen erna respectievelijk duiken, een excursie door het national park en weer duiken!
Wordt vervolgd dus!

ps wij hebben trouwens een CR telefoonnr, laat even weten als je dat wilt hebben!