de Catalina's
Blijf op de hoogte en volg tineke
04 September 2012 | Costa Rica, San José
Vandaag zijn de Catalina's de bestemming, eilandjes inwederom een marinepark.
we moeten om 8.00 bij de duikschoolzijn, dat waren wij ook, maar Niels en Tim niet; shi...
De heren bleken ruim 1/2 te moeten wachten op een belegd broodje! .Zelfs Niels; toch niet de snelste, ergerde zich dood aan het werktempo van de winkelbediende.
Om 8.30 kon de boot da eindelijk uitvaren, met vandaag weer een andere gids.
Het was ruim 1/2 uur varen naar de catalina's; kleine groen begroeide eilandjes.
De gids zei op de briefing dat de duiktijd max 40 min. zou zijn, hoezo?? De baas van de toto hanteert andere regels! Bij t afdalen bleek meteen dat het zicht bagger was, beetje a la Zilvermeer, zicht7m, water melkachtig.
De gids vond t nodig over de bodem de diepte in te gaan op zoek naar haaien en manta's; hoe zo.. die vielen toch niet te zien al zwommen ze vlak over je hoofd...
Goed, geen geslaagde eerste duik dus; shit happens.
De tweede duik was gelukkig op een ander eiland en een stuk beter qua zicht. Veel langoesten, grote murenen, rog, scholen vis etc. Ook hier bleef de gids weer lang diep; te lang want hij kwam in zijn decotijd terecht, foutje bedankt!
Op de terugvaart weer meerdere walvissen en dolfijnen gezien, geweldig voor Niels en Tim!
Door de brandende zon waren we flink verbrand; de regenbui in de middag bracht gelukkig verkoeling en voor hier het benodigde vocht. Het is dan wel regentijd, maar hier was al weken niets gevallen!
Vanmiddag lekker in t zwembad gelegen en een een tijdje gekletst met de eigenaar van dit leuke resortje.
Flappentappen was weer een uitdaging, zelfs bij de bank binnen lukte het niety om dollars te krijgen; de NL chips in de bankkaarten zijn te geavanceerd voor de Banco National. We werden doorverwezen naar de Banco de San Jose waar het gelukkig wel lukte.
Daarna even de supermarkt bezocht, welke we van de 4 we hier ook proberen, alles is reuze duur. Echt niet leuk meer! Arme Tico's met een gemiddeld salaris van $ 600,- per maand blijft er weinig geld over voor kleding en wonen! Het is echt duurder dan thuis, behalve de zakjes Icethee, die zijn maar 0,25 voor 1,5 l!
S Lands wijs, 's lands eer; zoveel dingen doet men hier anders. Bijvoorbeeld afwassen. Dat doe je hier met een schuursponsje . Dat haal je vervolgens langs harde zeep in een soort van margarine kuipje en dan was je alle voorwerpen een voor een onder de koude kraan af. En t werkt gewoon goed!
Morgen gaan we met elkaar naar het Nationale park Ricon de Viega!
PuraVida!