Op weg naar t noorden! - Reisverslag uit Puntarenas, Costa Rica van tineke - WaarBenJij.nu Op weg naar t noorden! - Reisverslag uit Puntarenas, Costa Rica van tineke - WaarBenJij.nu

Op weg naar t noorden!

Blijf op de hoogte en volg tineke

31 Augustus 2012 | Costa Rica, Puntarenas

T was weer een vroegertje vandaag, om 5.30 op , koffers pakken , ontbijten en vervolgens op het strand wachten op de boot naar Sierpe! Met 1/2 uurtje vertraging gingen we uiteindelijk op weg en na een leuke boottocht van een uur ( dit keer in de zon) in een overvol bootje, kwamen we aan in Sierpe. Hier moesten we wachten op de huurauto, in gezelschap van nog wat Nederlanders die op hun shuttle wachtten. Na 3/4 uur kwam er een mooie groene Bego voorgereden, onze stoere 4x4 huurauto.
Zonder wegenkaart( was ook nergens te koop) zijn we richting het noorden gereden. Een schitterende route doormooie landschappen. De weg was breed en goed, maar je mag hier maar 80, of 60 of 40 of 25 rijden. Snelheden die om de haverklap wisselen. Om de haverklap is er ook een snelheidscontrole, dus opletten geblazen!
In Quepos naar het strand gereden, broodjes gekocht en lekker opgepeuzeld langs de zee. Beetje creepy omgeving, maar ach...
Daarom doorgereden richting Jaco, Playa He... en nog veel. Ook niet ons ding, dus toen nog verder gereden naar t Noorden, waarna we in Puntarenas terecht kwamen.
Eerst 1/2 uur door gribus gereden en toen uiteindelijk bij strand en boulevard uitgekomen en een hotelletje gezocht.
Nr 1 vroeg $ 96 voor 1 nacht en we zitten nu in een $ 30,- ding! 1 klein raampje( zie foto's) uitkomend op een patio, maar wel schoon en met een badkamer+ tv, de eerste TV in een week!
Net lekker gebeld met Niels, nu we beiden een CR nummer hebben kan dat lekker goedkoop. Misschien zien we elkaar t weekend nog wel.
Morgen staan de poema opvang en de reis verder naar Playa del Coco op het programma.
Pura Vida en t thuisfront een prettig weekend gewenst!